CONTACTEAZA-NE LA TELEFON:
0753 111 123
0Item(s)
0 Produse Vezi Cosul

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Neoane LED - Iluminat NV LED

Durata de viaţă a ledurilor o depăşeşte substanţial pe cea a corpurilor de iluminat cu incandescenţă (1000-2000 ore) sau fluorescente (8.000-15.000 ore). În plus un neon led este mult mai rezistent la variaţii de temperatură, vibraţii şi şocuri mecanice, fiind deci mai fiabile decât cele tradiţionale.

Un neon led are apridere instantanee, nu este necesar un timp de incalzilre. Aceste corpuri de iluminat ajung la stralucirea maxima aproape instantaneu si se pot reaprinde imediat dupa ce au fost stinse. Un neon led spre deosebire de alte corpuri de iluminat clasice nu degaja absolut deloc caldura, astfel incat sunt reci la atingere si pot functiona ore intregi fara incidente ...(incendii) sau consecinte neplacute daca sunt atinse (arsuri). Intretinerea acestui model de leduri este foarte economica datorita duratei mari de viata.

Acum, intelegand cum functioneaza ambele tehnologii de iluminare, putem discuta mai detaliat despre avantajele ledului in fata tuburilor fluorescente. Acestea includ:

1. Costuri pe termen lung: Pana recent costurile acestor corpuri de iluminat led erau considerabil mai mari fata de tubul fluorescent si becul fluorescent, dar pot genera economii mari pe termen lung. In timp ce durata de viata a unui bec incandescent este intre 800 si 1500 ore de functionare, iar corpurile de iluminat florescente pot ajunge la 10.000 ore, ledurile pot ajunge si la 60.000 ore. Acest lucru inseamna economii, prin simplul fapt ca vom cumpara mai putine surse de lumina.
2. Intretinere: Timpul alocat schimbarii corpurilor de iluminat defecte, mai ales in cladirile mari, este neproductiv. Datorita duratei de viata mult mai mari in cazul becurilor led fata de becurile fluorescente, intretinerea si inlocuirea becurilor defecte pot fi reduse drastic daca sunt folosite becuri led.
3. Zgomot: Tuburile fluorescente sunt renumite ca fiind zgomotoase, mai ales cand acestea au fost folosite destul de mult. Acestea au tendinta de a emite sunete intermitente (mici pocnituri), dar si mai prezente si mai deranjante sunt sunetele continue (bazait).Acestea pot distrage atentia si deranjeaza personalul.De celalalta parte, tuburile led nu au aceasta problema, ele functionand in liniste fara a scoate nici un fel de sunet.
4. Culoarea luminii: Lumina fluorescenta este notorie pentru profilul luminos al culorii. In timp ce in ultimul perioada, unele tuburi fluorescente folosesc un alt tip de strat de fosfor, pentru a emite o lumina mai calda, cele mai multe tuburi fluorescente emit lumina rece, de un alb albastrui. Aceasta este puternica si neprimitoare. In schimb, Ledurile pot emite o gama larga de tonuri de culoare a luminii, motiv pentru care Ledul este foarte adaptabil oricarei provocari, si pot fi folosite in toate conditiile si mediile ce necesita iluminare artificiala.
5. Impactul asupra medului: Luminile fluorescente, prin natura lor, trebuie sa contina si o cantitate mica de Mercur. Acest metal si vaporii sai sunt extrem de daunatori atat mediului inconjurator dar mai ales omului. Daca este ingerat sau inspirat, Mercurul poate provoca probleme grave de sanatate, motiv pentru care aceste becuri trebuiesc colectate dupa anumite proceduri pentru a evita probleme de contaminare si poluare. Ledurile nu contin astfel de materiale otravitoare, usurand misiunea utilizatorilor de a proteja mediul inconjurator.
6. Pornire instantanee: Ledurile emit lumina imediat ce curentul electric strabate semiconductorul din care sunt realizate. Tuburile fluorescente nu se aprind in acest fel, necesitand un timp in care lumina se aprinde intermitent, clipeste, inainte sa ramana aprins continuu. Pe langa aceasta, asa numitele neoane, nu furnizeaza nivelul de lumina optima decat dupa cateva minute de functionare. Tuburile led furnizeaza instant nivelul maxim de lumina din momentul pornirii pana in momentul opririi, fara variatii.
7. Consum de energie: Ledurile consuma mult mai putin curent decat tuburile fluorescente echivalente ca luminozitate. Daca in practica tuburile fluorescente sunt denumite becuri economice, in comparatie cu becurile incandescente, cand sunt comparate cu becurile led, nu exista de fapt un concurs cinstit, ledul consumand cu pana la 50% mai putin curent fata de tuburi fluorescente si pana la 80% mai putin curent fata de becurile incandescente. Consumand mult mai putina energie electrica, ledurile sunt astfel mai prietenoase cu mediul inconjurator, dar si buzunarul celui care le foloseste, diminuand costurile cu energia.
8. Durabilitate: Cele mai multe surse de iluminat led, nu sunt realizate din sticla si sunt goale in interior, mult mai putin fragile decat neoanele sau becurile incandescente. Aceasta caracteristica le face astfel mult mai rezistente si este mult mai putin probabil sa devina de nefolosit daca sunt scapate sau lovite accidental. De asemenea, folosind becuri led, se elimina pericolele generate de cioburile de sticla.
9. Caldura emisa: Tuburile fluorescente emit mai putina caldura decat becurile incandescente si spoturile cu halogen, dar totusi emit mai multa caldura decat becul led. Ledul este caldut la atingere, asadar fiind un risc de accidentare sau de sursa de incendiu in minus. In acelasi timp, mai putina caldura inseamna costuri de racire mai mici, avand in vedere consumul de energie ale aparatelor de aer conditionat.
Ledurile produc economii considerabile pe termen lung, au performante foarte bune, o gama de culori a luminii practic nelimitata, si nu contin materiale periculoase. Dupa ce am parcurs prin cele mai importante aspecte ale celor doua tehnologii de iluminat, este mult mai clar motivul pentru care tot mai multi manageri si proprietari de case aleg ledul ca fiind optiunea numarul unu cand vine vorba de iluminat ieftin

Product was successfully added to your shopping cart.

NEOANE NVLED

Seteaza descrescator

   

Articole 1 pana la 24 din 27 in total

  1. 1
  2. 2
Seteaza descrescator

   

Articole 1 pana la 24 din 27 in total

  1. 1
  2. 2
Seteaza descrescator

   

Articole 1 pana la 24 din 27 in total

  1. 1
  2. 2